Cum Putem Trece Mai Usor Peste Disparitia Cuiva Drag Din Viata Noastra

Zi de zi auzim despre cate o tragedie sau, deschidem televizorul si vedem la stiri ca s-au intamplat mai multe accidente. Cat de trist este cand vedem persoanele rapuse de durere, instant ne doare si pe noi sufletul. Cu totii avem pe cineva drag care a plecat dintre noi, un membru al faimiliei, un prieten sau o simpla cunostinta. Toate astea ne marchează. Toată lumea se așteaptă ca tu sa treci peste, toti zic ca ar fi bine sa dai uitării. Din păcate nu este asa de simplu. Nu uiti pe cineva asa de repede, mai ales daca ai fost si apropiat de acea persoană. Ocupați cu organizarea înmormântării, nici nu avem timp sa realizam ce s-a intamplat, nici nu apucam sa ii plangem pe cei dragi cum se cuvine, doar asa, cand avem un pic de pauza.

Din păcate, toate sentimentele dureroase ne lovesc atunci cand totul este gata si ramanem singuri. Atunci, parca toate ne amintesc de acea persoană…vedem o poză in care apare cu zâmbetul sau cald si ochii plini de bucurie. Cum sa uiti pe cineva care a fost o parte din sufletul tau? Cum sa uiti sa iubesti acea persoană? Asa ceva nu ar trebui sa se intample. Chiar daca acea persoană nu mai este, tot a existat si iubirea noastra fata de ei ramane la fel… Multi spun ca timpul vindecă.

Părerea mea este ca timpul nu vindecă. Timpul ne da doar ocazia sa ne obisnuim cu sentimentul si usor usor sa revenim la viata de zi cu zi, mai tari ca si pana atunciiar mai apoi sa facem si parastasul – slujba religioasa facută pentru pomenirea celor morți. Fiecare persoană are un loc in inima noastra, iar acel loc nu poate fi umplut de nimeni altcineva. Asa ca, dragostea pentru cei plecați dintre noi si durerea provocata de plecarea lor raman acolo, doar ca, noi ne obisnuim sa traim cu ele si le aranjam frumos pe rafturile inimii noastre pentru a face loc si urmatoarelor persoane care o sa apara in viata noastra. Daca se intampla o tragedie in familia voastră, lasat înmormântarea pe mana profesionistilor de la pompele funebre si dumneavoastra ocupati-va cu omagiile fata de cei dragi si cu plangerea lor, pentru a va elibera linistiti sufletele si pentru a fi aproape de ceilalți membrii al familiei care la randul lor au pierdut pe cineva. Niciodata nu este usor sa pierzi pe cineva dar, cum zice un citat : “Viata noastra este raul care se varsa in marea numita “moarte”.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *